Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan webversie.
Alzio Nieuwsbrief Postadres

Telefoon
E-mail
Oostkade 56
1274 ND  Huizen
088 259 46 65
info@alzio.nl
Nummer 28

5e nieuwsbrief van 2014
20 oktober 2014Voorwoord

Wij danken de lezers voor hun reacties op onze vorige nieuwsbrief of -brieven. Deze zijn natuurlijk van harte welkom.

Onder interessante inzendingen verloten wij binnenkort enkele leuke attenties. Dus mocht u dat nog niet eerder gedaan hebben, dan heeft u nog de kans om daarvoor in aanmerking te komen.Inhoudsopgave

Wist u dat...

RAL-kleuren zijn eenvoudig op te zoeken
Definities van afkortingen zijn ook eenvoudig op te zoeken
Delen of bezitten van een auto?
Delen of bezitten van een parkeerplaats?
Delen van een appartement?

 

In/uit de praktijk (10)Bezoek onze site

Wilt u meer weten over wat Alzio voor u kan betekenen? Bezoek onze website voor meer informatie: www.alzio.nl


Wist u dat...
RAL-kleuren zijn eenvoudig op te zoeken
Vastgoedeigenaren (VvE-leden, particuliere beleggers) die klein of groot onderhoud (laten) verrichten aan hun pand of woning kunnen RAL-kleuren eenvoudig opzoeken op www.ralkleuren.com. Dit kan misverstanden voorkomen met leveranciers.
Definities van afkortingen zijn ook eenvoudig op te zoeken
In VvE-documenten wordt door bestuur, commissie of beheerder regelmatig gebruikgemaakt van afkortingen. Maar wat betekent zo'n afkorting? Mocht u dat niet weten of twijfelen dan kunt u de definitie eenvoudig opzoeken op www.afkortingen.nu. U vindt daar 1.338 afkortingen die in de Nederlandse taal worden gebruikt, verdeeld over 9 categorieën. U kunt ook zoeken op de eerste letter van de afkorting. Mocht u een afkorting tegenkomen die nog niet op de website vermeld is, kunt u die insturen om het overzicht te completeren.
Delen of bezitten van een auto?
In Nederland zijn circa 8,5 miljoen auto's. Het autodelen groeit flink in populariteit. In maart dit jaar telde Nederland 11.210 deelauto's, een toename van 113% vergeleken met een jaar eerder. Logisch, het bespaart geld en parkeerplaatsen en is goed voor het milieu. Belangstelling? Aanbieders zijn Connectcar, Greenwheels, MyWheels en Snappcar.
Delen of bezitten van een parkeerplaats?
Veel eigenaren van vastgoed maar ook huurders willen het liefst een parkeerterrein met te naam gestelde parkeerplaatsen. Dat leidt tot leegstand bij de één, schaarste bij de ander en kost onnodig veel geld. Het is vrij eenvoudig om te voorkomen met shared parking.
Lees verder »
Delen van een appartement?
Stel uw appartement staat te koop, u woont er zelf niet meer en voor langere tijd verhuren blijkt toch lastig. Waarom zou u uw appartement niet delen met bijvoorbeeld mensen die voor korte tijd verblijf zoeken voor vakantie of als alternatief voor een hotel of 'bed and breakfast'? Dat kan vaak wel, mits u het goed regelt. Hoe?
Lees verder »
 
In/uit de praktijk (10)
Een VvE-lid stelde ons de vraag wat de voorzitter geheel zelfstandig mag beslissen. Dus zonder afstemming met zijn collega-bestuursleden en mede-eigenaren. Het antwoord daarop is simpel: vrijwel niets!
Lees verder »
 
Indien u voortaan geen nieuwsbrieven van Alzio wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven.