Alzio professioneel vastgoedbeheer

Inloggen Mijn Alzio

Wachtwoord vergeten?

Oog voor zorgeloos wonen & werken

Alzio VvE-kwaliteitstoets

Veel VvE-toetsen zijn van wisselende kwaliteit

Op internet zijn allerlei toetsen te vinden voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's). Deze kennen grote verschillen qua inhoud, omvang, structuur en invultijd. En het is vaak ook niet duidelijk wat deze testen voor de invuller respectievelijk de VvE opleveren.

Invullen: vrijblijvend en kost weinig tijd

Alzio heeft een eigen toets ontwikkeld bestaande uit 22 vragen verdeeld over 5 categorieën. Het invullen neemt hooguit 5 minuten in beslag. De toets is gratis. Als tegenprestatie vragen wij u enkele gegevens van uw VvE respectievelijk u in te vullen. Gezien onze missie (het professionaliseren van het bestuur en beheer van VvE's) benutten wij de ingevulde toetsen voor onderzoek. Wij garanderen u dat wij zorgvuldig omgaan met deze gegevens en dat de resultaten niet te herleiden zijn naar uw VvE of persoon. Nadat u alle vragen heeft ingevuld, wordt automatisch de score berekend. U kunt de samenvatting afdrukken of per e-mail laten toesturen.

Inzicht in de kwaliteit van VvE en complex

Onze toets geeft inzicht in de organisatorische, financiële en bouwkundige kwaliteit en risico's van de VvE respectievelijk het complex. Bij deze barometer komt zowel het verleden, de huidige situatie als de verwachting voor de toekomst aan bod. Inzicht in deze materie is van groot belang voor bijvoorbeeld (potentiële) (ver)kopers van een appartement(srecht) en/of hun makelaar. Deze toets houdt ook bestuurders of leden van een VvE een spiegel voor en maakt vergelijking met andere VvE's mogelijk.

De samenvatting kan als onderbouwing gebruikt worden door (potentiële) kopers bij hun beslissing om wel of niet te kopen. Ook (potentiële) verkopers kunnen hiermee kopers overtuigen dat ze in een gezonde VvE terecht komen. Het toetsresultaat leent zich bovendien voor evaluatie of bespreking in de Algemene LedenVergadering (ALV) of bestuursvergadering. Om indien nodig maatregelen te (laten) treffen waar uw VvE of complex beter van wordt.

Per telefoon of e-mail is Alzio bereid om gratis een korte toelichting op uw toetsresultaat te geven. Tegen betaling kunnen wij u ook voorzien van een uitgebreidere toelichting of advies. Alzio geeft op deze wijze invulling aan haar missie: een bijdrage leveren aan het professionaliseren van het VvE-beheer. Want, om professor Doyle te citeren, "inspraak zonder inzicht leidt tot een uitspraak zonder uitzicht".

Start de kwaliteitstoets